Nem kell megerősítened semmit, csak olvasnod…
humans building what the robots cannot.
Hello,
2019. márciusi hírlevél
böngészőben nézem meg
Sosem tettünk még ilyet, de most igen. Kihasználjuk a hírlevél adta lehetőséget, ugyanis keresünk a budapesti irodánkba Account asszisztens és Frontendes csapattagokat. Ennyi volt az öncélúság, most már tiéd a pálya és a következőkben minden érted van.
Jó szórakozást, tanulást!
A hónap idézete
A design kutatás része kell legyen a szervezeti kutatás is, különben senki sem fogja komolyan venni a felhasználói kutatást.
– Erica Hall
twitteren megosztom
Blog
Kaizen
Kaizen
A folyamatos fejlődést jelentő japán szó egy olyan gondolkodásmódot is takar, ami más megvilágításba helyezi a felmerülő problémákat. Ennek segítségével pedig egy jobb jövőért dolgozol, így érdemes tehát áttekinteni mit is takar.
Elolvasom a teljes posztot
Szakbarbár is
Szakbarbár is
Szakosodás, szakosodjunk, sokasodjunk. Óhatatlan és persze szükségszerű folyamat a specializálódás, minek a végletes pontján szakbarbárok serege áll, akik semmit nem képesek létrehozni egymagukban, de ami még rosszabb, már nem is hajlandóak mást csinálni.
Elolvasom a teljes posztot
Mindenféle
Papír illusztrációk és animációs gifekA Sierpiński-háromszög (fraktál) és Penrose lehetetlen objektum összemosásaVálogatás Philip Lück-tőlHommage a négyzetnek
App ajánló
Boinc
Boinc
A BOINC egy program, amellyel a számítógéped vagy Android telefonod üresjárati idejét tudományos projekteknek adományozhatod. Nem újkeletű a dolog, de hátha még nem ismerted, és így akár te is hozzájárulhatsz a pontosabb időjárás-előrejelzéshez, vagy épp egy pulzár felkutatásához.
Letöltöm Google Play-ről
Megnézem a website-ot
totya ajánlásával
Segíts ember!
Tool ajánló
My Cognitive Bias
My Cognitive Bias
Chrome böngésző kiegészítő, ami minden új lap nyitásakor megjelenít a több mint 180 kognitív torzítás közül egyet, rövid leírással.
Megnézem, kipróbálom
kolboid ajánlásával
Script-8
Script-8r
Ha nosztalgiázni támad kedved, itt megteheted. Mindenre kiterjedő eszköztárat ad a Script-8 a kezedbe, amivel komplett retro játékot rakhatsz össze saját magad, de akár a már feltöltött polcon (shelf) is böngészhetsz mások alkotásai között.
Megnézem, kipróbálom
totya ajánlásával
Önfejlesztés
The Mythical Man-Month
The Mythical Man-Month
A könyv leginkább szoftverfejlesztésre koncentráló projektmenedzsereknek szól, de programozók is olvashatják. A fő témája, hogyha egy csúszásban lévő projekthez további embert adsz, az a projekt még többet fog csúszni. A könyv 1975-ben íródott, de mai napig alkalmazható jó tanácsok vannak benne. Már akkor is azt hangoztatták, hogy prototípust kell építeni.
Megveszem, tanulok
flekken ajánlásával
Sztori
Designer 1:
– Figy, mit gondolsz, ha ideteszem ezt a… öö… díszítést?
Designer 2:
– Úúú, ez gyönyörű!
Designer 1:
– Ugye? Olyan szép.
Designer 2:
– TE egy zseni vagy.
Designer 1:
– Neeem, TE vagy a zseni!

Felhasználó:
– Mi ez a gusztustalan nyáltenger?
történet forrása
Új agymosó technológia
Pro tipp
Hogyan oldj meg egy problémát?
1. Írd le a problémát!
2. Gondolkozz erősen!
3. Írd le a megoldást!
twitteren megosztom