Nem kell megerősítened semmit, csak olvasnod…
humans building what the robots cannot.
Hello,
2020. februári hírlevél
böngészőben nézem meg
Rég találkoztunk, itt volt már az ideje. Vírusok ide, vírusok oda, az élet nem áll meg, bár lehet hamarosan mindannyian hetekig home office-ban leszünk. Pánikra azért nincs ok, nyugalom, inkább feletkezz bele a számodra összegereblyézett anyagba. Itt vagyunk, jövünk még, hajrá!
A hónap idézete
Minden tervezőnek, projekt menedzsernek el kellene tölteni egy kis időt az ügyfélszolgálaton. Emlékeztetné őket az egyik fontos célra, hogy csökkentsék le azon esetek számát, amiért az ügyfélszolgálatosoknak elnézést kell kérniük.
– Kim Goodwin
twitteren megosztom
Blog
Törjük a jeget
Törjük a jeget
Aki facilitált már workshopot, tisztában van az icebreakerek fontosságával. Ezek a játékos gyakorlatok segítenek feloldódni a résztvevőknek, rávezethetjük őket a következő feladatokra, de akár a közös nevezőre jutást is elősegíthetik. Az egyik kedvenc ilyen eszközöm a „stinky fish”, vagyis a büdös hal…
Elolvasom a teljes posztot
Mitől senior egy szakember?
Mitől senior egy szakember?!
A témában erősen megoszlanak a vélemények. Nekem is megvannak a saját meglátásaim, amit most megosztok veled. Mindenféle kategóriába szuszakoljuk a szakembereket, melynek alapvetően…
Elolvasom a teljes posztot
Mindenféle
HogyanEaster egg a Google Docs-banEz nem egy pipa.Napi koffein
Tool ajánló
Változó font
Változó font
Ez egy interaktív változó betűtípus szép megvalósítása. A szöveg átlépésekor a betűtípus-variációk megváltoznak, lehetővé téve a megjelenés ellenőrzését. Vannak más jelölőnégyzetek is, amelyek segítségével be- és kikapcsolhatod a dolgokat, léphetsz tovább és játszhatsz!
Megnézem, játszom vele
fps ajánlásával
Biztos akarod a neumorphism designt? :)
Neumorphism design :)
Önfejlesztés
design + code
design + code
9 dodó havonta nem nagy összeg. Ahhoz képest meg pláne, hogy mennyi hasznos kurzust tartalmaz. Ha szoftvereket szeretnél tanulni és nagyon az elején vagy, esetleg csak kipróbálnád, vagy látni szeretnéd a különbségeket bizonyos eszközök közt, erre mind ideális!
Megnézem, tanulok
fps ajánlásával
Dan Ariely Keynote – Behaviour Exchange
Dan Ariely Keynote – Behaviour Exchange
A legutóbbi Dan Ariely keynote, amint Londonban tartott 2019. szeptember elején. Angolul van, de feltétlen meg kell nézned. Sokat tanulhatsz üzletről, politikáról és az emberről. Kifejezetten humoros és jó előadó Dan amellett, hogy korunk egyik zsenije. A prezentáció után van egy rövid beszélgetés vele, az is melegen ajánlott.
Megnézem, tanulok
kolboid ajánlásával
NodeJS - The Complete Guide
NodeJS - The Complete Guide
Egy kiváló Udemy képzés, ami 200 EUR helyett most csak 10 EUR áron érhető el. Ne maradj le, ha érdekel a téma. Nem csak NodeJS, hanem szó van MVC-ről, REST API-król, GraphQL-ről és még sok kapcsolódó technológiáról.
Megnézem, tanulok
fps ajánlásával
Sztori
Örökélet

– Orákulum, mondd, hogyan élhetnék örökké?
– Légy felejthetetlen!
– Hogyan?
– …
– Készítsek műalkotásokat?
– …
– Legyek híres?
– …
– Vagy legyek hatalmas?
– Kedvesnek kell lenned.
történet forrása
Mitől leszek produktív?
Pro tipp
A legjobb SEO, ha a website-od az emberek számára készíted.
twitteren megosztom